fredag 4. mars 2011

Kløv

Nå begynner Teksen å bli stor nok til å bære litt. Og i den anledning har Gisle begynnt å trene ham litt gradvis med kløven. Det tok sin tid å få festet den, da det var skummelt å ha noe stramt rundt magen. Men etterhvert gikk det greit.

Dette er bare i startfasen ennå, og vi har ikke fått tatt bilder ennå. Men treningen er hvertfall igang, og er det noen som lærer fort, så er det Teksen!

Det blir også spennende framover. Da finner vi ut om de to hoppene våre bærer føll. På Maria viste det ikke at hun skulle ha føll, så vi regner nesten med at det ikke er så tydelig på disse heller. Det skal sies at hvis det blir føll på en eller begge hoppene i år, så er det ren og skjær bonus. Vanligvis skal de ikke bedekkes før de er to år, noe disse blir i år.
Både Gisle og jeg mener at naturen order opp selv, og ville lamaer blir jo bedekket når de er ett år, så hvorfor skulle ikke disse takle det like godt? Grunnen til at de ble bedekket var at vi bare har ett beite de kan gå på, og det ble for dumt å måtte ha de to hoppene inne til disse tider dette året. For at de skulle få være lamaer valgte vi å slippe dem ut etter at de var blitt vant med at vi var tilstede.

Dette har vikret kjempe bra. De 4 dyrene har blitt en sammensveiset flokk, som holder sammen og passer på hverandre.

6 kommentarer:

Nicole sa...

Hei! Jeg lurer på hvor mange kg en voksen lama kan bære på ryggen? Kjempetøff blogg forresten, håper dere begynner å blogge oftere :)

Therese og Gisle sa...

Hei!
Kjekt at du leser bloggen vår :)
Noen amerikanske sider skryter på seg at de kan ha 70kg på ryggen, men da må lamaen selvfølgelg være godt trent og ikke av de minste... Vanligvis så hører vi 40-50kg. Så tror det er et bedre utgangspunkt, da slipper en å risikere for mye :)
Men trening er en viktig del av dette!

Nicole sa...

Så tøft da! Jeg har veldig lyst på en lama eller tjue, men vi har en hage som kanskje hadde hatt plass til 2 kaniner så for nå er det bare en drøm :(

Anonym sa...

vor finner man kløva til lama?
hilsen peter

Anonym sa...

Heihei : ) Har to lamaer selv og jeg prøver og finne kløv til dem. Vet du hvor de selger :D? Hilsen Stine Vikse

Therese og Gisle sa...

www.useful-items.com Her er det vi bestiller utstyr og annet nyttig til og for lamane :-) Lykke til!