onsdag 29. desember 2010

Lenge siden, men endelig kommer oppdateringen!

Ja... Vi kan vel være enige om at det er en god stund siden det ble lagt ut noe her på bloggen. Nå er det Therese som skal ta seg litt av bloggingen, så får vi se om det blir noe bedre.

Nytt siden sist: Maria døde fra oss i slutten av 2008 (da Therese jobbet på gård i Canada og Gisle studerte ved HiNT). De hadde masse mat og vann alle tre, og fikk daglig tilsyn. Det vi skulle gjort var å vendt av Teksen, rett og slett skillt de en stund. Han pattet nok så mye på henne at hun antagelig ikke fikk hentet seg inn igjen. Det var også kaldt, så det hjalp sikkert ikke heller noe særlig.

Så da satt vi igjen med to hingster. Teksen har blitt en rolig og snill gutt som er veldig nysjerrig på folk. Han er ikke blyg kan en vel si :)

Vi har også klippet Stian et par ganger, og Teksen en gang. Maria fikk vi jo også klippet, så ulla ble til fint strikkegarn. Det er varmt og godt, og av veldig god kvalitet! Ulla leverer vi til Ingeborg Lura på Lye i Time kommune, så det er et lokalt produkt. Det er noe vi er stolte av!

I mai 2010 var Gisle med Nils nordover med kyllinger, og da hentet de hjem to nye lamahopper på Dovre. De er litt flekkete, noe Therese likte veldig godt! De var ikke så mye håndterte, og hadde ikke hatt grime på før. Så det måtte litt til får å få på dem den. De var noen ordentlig villbasser å ha med på tur den første tiden, men det gikk bedre etterhvert :) Etter et par uker inne med tilvenning av sine nye eigere, slapp vi dem ut sammen med Stian og Teksen. Hoppene har forresten fått navnene Ronja og Hege.

Forhåpentligvis så blir det kanskje lamaføll til sommeren? Vi får bare vente å se!

Ingen kommentarer: