fredag 31. desember 2010

Nyttår og fôring

Ja, nå tikker tiden nærmere 2011, og raketter. Lamane går ute, og er forhåpentligvis langt nok borte fra de verste smellene.

Tidligere i vinter laget Gisle et lite hus til dem som de kunne gå under, med gummimatter på gulvet så det ikke skal bli så sølete. Der får de daglig høy og har satsteinen på plass. Den er veldig populær :) De har også en liten bekk som renner rett ved siden av, så de kan drikke så mye vann de ønsker.

I begynnelsen var de veldig skeptiske til å gå inn der, og vi måtte lokke med kraftfôr. Men det var bare et par ganger, så gikk de inn med en gang vi kom med bøtta. Sånn sett er lamane veldig greie å ha med å gjøre. De lærer utrolig fort, og siden de er flokkdyr, så følger den mest skeptiske raskt etter den modigste! Da er det gøy å lære de nye ting!

Etterhvert som våren kommer håper vi på å kunne trene opp Teksen på kløven. De siste dagene har han kunnet være med på lengre gåturer uten at han vil tilbake til de andre tre. Han skjønner nok at han alltid skal komme tilbake til dem, etter endt tur. Så nå er han borte fra dem et par timer på tur uten problem. Det er gøy både for oss og ham!

Ønsker dere lesere et godt nytt år!

1 kommentar:

Gunn rita sa...

Hørres koseligt ud. Kjekt å lesa om koss det går med lamaane;)